نقش اساسی خبرنگاران عکاسی فرانسوی در پوشش رسانه ای انقلاب اسلامی

مصاحبه های اعطا شده توسط امام خمینی (ره) با روزنامه نگاران فرانسوی در طی چند ماه تبعید در فرانسه نقش مهمی در انتقال دموکراتیک و مسالمت آمیز داشت. پیام انقلاب اسلامی در رسانه های بین المللی.

اما در ایران روزنامه نگاران فرانسوی نیز توانستند در پخش رسانه ای شورش مردم ایران در سالهای 1978 و 1979 سهیم باشند. یکی از مهمترین شخصیتها در این زمینه میشل فوکو متفکر مشهور فرانسوی بود که نماینده تهران بود از این روزها ناراحت ، روزنامه ایتالیایی “Corriere della Sera”.

عکسهای گرفته شده توسط عکاسان فرانسوی نیز امروزه به اسنادی با ارزش تاریخی تبدیل شده اند که نشانگر تشنگی مردم ایران برای آزادی در این لحظات حساس در ایران معاصر است.

ایرنا فرانسوی زبان شما را به بررسی برخی از این عکسهای گرفته شده توسط خبرنگاران عکس فرانسه در طول انقلاب اسلامی دعوت می کند.

اکثر این عکاسان توسط آژانس های عکس فرانسه مانند Sygma ، Gamma و Sipa Press ارسال شده اند.

آلن دژان: او در آژانس Sygma کار می کرد ، یک آژانس عکاسی فرانسوی که در سال 1973 تاسیس شد و توسط شرکت Corbis Sigma ، یکی از شرکت های تابعه آژانس آمریکایی Corbis Corporation اداره می شد. این سازمان از دهه 1970 تا 1990 با گاما و سیپا پرس یکی از اصلی ترین آژانس های بین المللی بود.

سیپا پرس یک آژانس خبری عکاسی فرانسوی است که در سال 1973 توسط روزنامه نگار و خبرنگار عکس ترکی گوکشین سیپاهیو اولو تأسیس شد. از میان عکاسان این آژانس ، ما به رضا ، عکاس فرانسوی ایرانی ، مشهور در فرانسه توجه می کنیم.

آلن دژان ، توسط این گزارش های تصویری در مورد وقایع مهم تاریخی مانند انقلاب ایران ، انقلاب در نیکاراگوئه ، جنگ مجاهدین افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی ، عملیات جبهه آزادیبخش فلسطین ، شورش 1969 در شمال شناخته شده است. ایرلند ، انقلاب مه 1968 در فرانسه ، جنگ داخلی لبنان ، جنگ ویتنام ، درگیری های نظامی در مصر و لیبی.

این عکاس بزرگ فرانسوی بین 1 تا 23 فوریه 1979 در ایران حضور داشت. به عبارت دیگر روزهای بازگشت تاریخی امام خمینی (ره) تا پیروزی انقلاب اسلامی است.

ورود پیروزمندانه امام خمینی (ره) به تهران ، تشکیل دولت موقت مهدی بازرگان ، تظاهرات مردمی علیه شاهپور بختیار ، تظاهرات خیابانی و درگیری های مسلحانه ، پیوستن گارد شاهنشاهی به مردم ، ورود نیروهای مردمی در شاه کاخ برخی از تصاویر معروف این عکاس فرانسوی است.

آلن مینگام : وی کار خود را به عنوان خبرنگار-عکاس در آژانس Siga-Press آغاز کرد ، اما همچنین در گاما جایی که مدیر مسئول شد ، سپس در Sygma جایی که وی سمت مدیر تحریریه.

رئیس جمهور پیشین و برنده مسابقه عکس جهانی مطبوعات برای گزارش خود در مورد اعدام یک خائن در افغانستان در طول جنگ علیه ارتش شوروی ، او می داند که چگونه تنوع ایجاد کند و به عنوان مشاور مجموعه تلویزیونی صد عکس از قرن آلن مینگام حتی نایب رئیس RSF (گزارشگر بدون مرز) شد.

آلن مینگام از طرف آژانس گاما در مأموریتی در ایران بود. گاما یک آژانس عکاسی مطبوعاتی فرانسه است که در 14 نوامبر 1966 تاسیس شد.

مهمترین عکسهای آلن مینگام در مورد انقلاب اسلامی عکسهای مربوط به ورود امام خمینی به ایران در اول فوریه 1979 و تسخیر سفارت ایالات متحده در تهران توسط دانشجویان ایرانی در 4 نوامبر 1979 است.

کریستین اسپنگلر متولد 1945 در الزاس ، یک عکاس و نویسنده فرانسوی است که در مادرید بزرگ شده است. او حرفه خود را در چاد کشف کرد و در سال 1970 اولین گزارش عکس خود را تهیه کرد. او که مجهز به دوربین نیکون خود است ، سیاه و سفید را برای مجلات Time ، Life ، New York Times ، Paris Match ، جنگ داخلی در ایرلند شمالی ، درگیری ها در ویتنام ، کامبوج ، صحرای غربی ، از لبنان ، ایران ، نیکاراگوئه ، السالوادور ، کوزوو ، عراق ، افغانستان و … برای چندین سال ، با هر بار بازگشت گزارش ، او عکسهای رنگی را برای جنگ زدایی تولید کرده است. عکس های او از بلفاست در سال 1972 ، (اندکی پس از یکشنبه خونین) ، از انقلاب ایران در سال 1979 یا بمب گذاری در پنوم پن توسط خمرهای سرخ در آوریل 1975 ، از مهمترین شهادت او در مورد وقایع معاصر این پایان قرن است. . وی همچنین مدرس و نویسنده چندین کتاب از جمله Une femme dans la guerre توسط Éditions des femmes است.

کریستین اسپنگلر همزمان با وقایع انقلابی در سال 1979 به ایران سفر کرد و در خیابان های تهران و دیگر شهرهای ایران عکس گرفت. وی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در 11 فوریه 1979 ، تا فوریه 1980 در ایران بوده است.

عکسهای اسپنگلر بیشتر مربوط به زنان ایرانی است. او توانست راحت تر به فضاهای زنانه انقلاب ایران نزدیک شود.

همه پرسی جمهوری اسلامی در اول آوریل 1979 ، دادگاه های انقلاب و شرکت زنان در شورش های اسلامی مهمترین موضوعات مورد بحث این عکاس فرانسوی است.

فرانسوا لوخون متولد 16 مه 1954 در تریگنی (مارن) ، خبرنگار فرانسوی ، عکاس جنگ و مدیر یک آژانس عکاسی است. فرانسوا لوخون کار خود را به عنوان عکاس در آژانس گاما در سال 1975 آغاز کرد و سفرهای جان پل دوم را که 20 سال او را در سراسر جهان دنبال می کرد ، پوشش می داد. آثار وی موفق به کسب سه جایزه World Press شده است.

در طول انقلاب اسلامی ، این عکاس فرانسوی به همراه انقلابیون به جزیره کیش در جنوب ایران سفر کرد و چندین عکس از کاخ محمدرضا پهلوی در شرق این جزیره فارسی خلیج فارس گرفت.

فرانسوا لوخون یکی از معدود عکاسان اروپایی است که عکسهایش در ایران محدود به انقلاب سال 1979 نیست. او عکسهای مختلفی از خانواده پهلوی ، ملاقات شاه با کارتر در نیویورک در سال 1977 ، ملاقات شاه دارد. با رئیس جمهور مصر انور السادات. لوخون در سال 1984 برای تصاویر خود از جنگ تحمیلی (1980-1988) برنده جایزه بزرگ مسابقات پاریس در مسابقات عکاسی شد.

ممکن است این عکاسان در پوشش رسانه ای انقلاب اسلامی ایران سهیم باشند. این موضع مثبت روزنامه نگاران و رسانه های فرانسوی در رابطه با پیدایش انقلاب اسلامی و اندیشه های دموکراتیک در ایران هنوز مورد توجه ملت ایران است. شاید به همین دلیل است که مردم قدرشناس ایران در زمان اقامت امام خمینی (ره) در نوافل لوشاطو تاج گل های خود را جلوی سفارت ایران قرار داده اند.