ایران از آژانس بین المللی انرژی هسته ای می خواهد تا موضع “یکنواخت” در مورد فعالیت های هسته ای عربستان و اسرائیل اتخاذ کند

مجید تخت روانچی روز چهارشنبه در یک نشست مجازی مجمع عمومی سازمان ملل اظهارات کرد ، گزارش سالانه آژانس بین المللی انرژی هسته ای.
وی گفت که “برای آژانس بین المللی انرژی اتمی بسیار مهم است” که اطلاعات موجود در مورد فعالیت های هسته ای ریاض را بررسی کند ، افزود: “اگر عربستان سعودی برنامه هسته ای صلح آمیز را دنبال می کند ، باید بسیار شفاف و به بازرسان آژانس اجازه می دهد تا فعالیت های آن را بررسی کنند. ”
علاوه بر این ، وی خاطرنشان کرد ، آژانس انرژی هسته ای بین المللی باید “یک رویکرد بی طرفانه و حرفه ای” را به اسرائیل اتخاذ کند ، که از پایبندی به ضمانت های آژانس خودداری کرده است ، طرف قرارداد پیمان شماره گسترش سلاح های هسته ای (NPT) و به طور گسترده ای به عنوان داشتن سلاح هسته ای در نظر گرفته می شود.
تخت روانچی با اشاره به همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی هسته ای ، گفت که ایران تنها 22٪ از کل بازرسی های آژانس را حتی در زمان شیوع ویروس کرونا تشکیل می دهد. p>
“ایران و آژانس توافق کرده اند که با حسن نیت برای حل این مسائل محافظتی کار کنند.”
در اواخر ماه اوت ، رافائل گروسی ، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای به تهران سفر کرد ، و در آنجا در مورد موضوعات اجرای پادمان با مقامات ایرانی ملاقات کرد. دو طرف سپس بیانیه مشترکی صادر کردند و گفتند که آنها توافق کردند “همکاری خود را بیشتر تقویت کنند و اعتماد متقابل را برای تسهیل” اجرای کامل توافقنامه پادمان جامع ایران ایجاد کنند (CSA) و پروتکل اضافی آن (AP) ، که به طور موقت از 16 ژانویه 2016 توسط ایران اعمال می شود. بر اساس اعلامیه مطبوعاتی برای تسهیل در حل مشکلات مطرح شده توسط آژانس ، ایران توافق کرده است که به طور داوطلبانه به بازرسان آژانس انرژی هسته ای بین المللی اجازه دسترسی به دو مکان مشخص شده توسط ناظر هسته ای را بدهد.
گروسی در یک سخنرانی در جلسه مجمع عمومی روز چهارشنبه ، توافقی را که در ماه آگوست با مقامات ایرانی به دست آورد “در مورد اجرای برخی از مسائل اجرایی ستایش کرد. پادمان “، از جمله دسترسی به دو سایت. ” ارزیابی در مورد عدم وجود مواد هسته ای و فعالیت های اعلام نشده برای ایران ادامه دارد ، ” افزود که بازرسی هایی انجام شده است و نمونه هایی از دو سایت در حال تجزیه و تحلیل است. نماینده ایران در جای دیگر سخنان خود بر نقش مهم انرژی هسته ای در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها. وی همچنین تأکید کرد که آژانس بین المللی انرژی هسته ای مسئول ارتقا the استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و تقویت همکاری های بین المللی در این زمینه است. جمهوری اسلامی پیشرفت چشمگیری در استفاده از انرژی هسته ای در زمینه های تخت روانچی گفت: تولید برق ، دارو ، کشاورزی و صنعت.
وی گفت ایران معتقد است كه پادمانهای آژانس انرژی هسته ای آگاهی از حقوق كشورها در زمینه فعالیتهای هسته ای صلح آمیز را نقض نمی كند و نگرانی های مربوط به گسترش سلاح های هسته ای نباید این حقوق را محدود كند و تلاش برای محدود کردن استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای باید رد شود. سفیر ایران توافق هسته ای 2015 ایران را که رسماً به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) شناخته می شود ، توصیف کرد ، به عنوان یک دستاورد مهم چند جانبه با پشتیبانی قوی بین المللی ، هشدار می دهد که این معامله تحت فشار شدید اقدامات یک جانبه واشنگتن قرار دارد. “خروج آمریکا از برجام ، اعمال مجدد تحریم های غیرقانونی علیه ایران و عدم رعایت قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مانع از برخورداری جمهوری اسلامی ایران از حقوق خود تحت این قطعنامه شده است. ” .
ایران با امضای برجام با شش کشور در سراسر جهان – یعنی ایالات متحده ، آلمان ، فرانسه ، انگلیس و روسیه چین – ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود را به جهانیان نشان داده است. در سال 2015. این توافق نامه همچنین در قالب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد. ایالات متحده ، با این حال ، به طور یک جانبه از توافق نامه خارج شد مه 2018 و تحریم های یک جانبه علیه تهران را علیرغم اعتراض سایر امضا کنندگان و جامعه جهانی ترمیم کرد. تهران برای یک سال کاملاً با برجام مطابقت داشت و منتظر مشترکین امضا کننده بود با جبران تأثیرات ممنوعیت های واشنگتن بر اقتصاد ایران در حال پایان دادن به معامله خود هستند. از آنجا که احزاب اروپایی نتوانستند این کار را انجام دهند ، تهران در ماه مه 2019 تصمیم گرفت بخشی از تعهدات JCPOA تحت مواد 26 و 36 این توافق نامه شامل حقوق قانونی از تهران.
ایرنا را در توییتر @ Irnafrench دنبال کنید 9422 **