از کیارستمی تا فرهادی ، لحظات درخشان فیلمسازان ایرانی در جشنواره کن

“یادم می آید سی و شش سال پیش بود. سیزده سالم بود و اولین فیلم کوتاه خود را با وسیله ای که در اختیار داشتم ساختم. از آن زمان ، من می نویسم و ​​فیلم می سازم ، علی رغم دشواری ها ، همچنان به امید زیر سوال بردن جامعه پیرامون و افزایش آگاهی دارم. اصغر فرهادی فیلمساز ایرانی پس از دریافت تمایز زیاد هیئت داوران در جشنواره فیلم کن گفت.

اصغر فرهادی ، فیلمنامه نویس و کارگردان ایرانی ، دو فیلم برنده اسکار “یک جدایی” (2011) و “مشتری” (2016) را کارگردانی کرده است. فرهادی پیش از این با سه فیلم در جشنواره فیلم کن حضور داشت. “Le Passé” (2013) ، “Le Client” (2016) و “همه می دانند” (2018). درام نئو رئالیستی “یک قهرمان” (2021) که به اخلاق ، رسانه های اجتماعی در ایران معاصر می پردازد ، سرانجام توانست یک جایزه بزرگ برای این فیلمساز ایرانی به دست آورد.

بعد از فیلمبرداری دو فیلم در اروپا ؛ “گذشته” در فرانسه ، و “همه می دانند” در اسپانیا ، با “یک قهرمان” ، فرهادی به ایران بازگشت و او حتی یک مکان باستانی را از زمان پادشاهان بزرگ هخامنشی (در نزدیکی شیراز) به عنوان محل سکانس اول فیلم او ، انتخاب بسیار قابل توجهی از نظر این کارگردان فوق العاده توجه از نظر جزئیات هنر سینمایی اش.

آخرین فیلم فرهادی ، که پخش بین المللی آن به شرکت فرانسوی Memento می رسد ، در مورد مردی از طبقه کارگر به نام رحیم است که از همسر اول خود جدا شده و یک پسر با لکنت زبان دارد. رحیم که به دلیل بدهی سه سال در زندان بود ، با مرخصی دو روزه تلاش می کند تا سرنوشت خود را تغییر دهد ، اما خیلی زود خود را در تاریکی دروغ های به موقع گرفتار می کند.

در “یک قهرمان” ، فرهادی داستانی پیچیده را روایت می کند که بسیار واقعی و ممکن به نظر می رسد زیرا هر شخصیت توجیه قابل قبولی برای هر رفتار و عملکرد خود دارد.
“یک جدایی” نیز محصول یک داستان پیچیده مشابه بود که باعث شد فرهادی نامزد اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی شود ، بنابراین انتظار موفقیت مشابهی را برای “یک قهرمان” نیز دارد. “Un Héros” بهترین نمونه سینمای فرهادیان است ، بنابراین احتمال نامزدی او برای اسکار بهترین کارگردانی دور از دسترس نیست.

IRNA فرانسوی زبان را در توییتر @ Irnafrench دنبال کنید