پایان تحریم تسلیحات یکی از مهمترین دستاوردهای JCPOA (روحانی) است

رئیس جمهور ایران حسن روحانی گفت: این کشور بی تفاوت نخواهد ماند و در صورت تلاش ایالات متحده واکنشی مناسب نشان می دهد. [div class = “item-text” itemprop = “ArticleBody” style = “”> جلوگیری از تحریم تسلیحات علیه جمهوری اسلامی ، که امسال مطابق توافقنامه هسته ای تاریخی که تهران در سال 2015 با شش قدرت جهانی امضا کرده است ، به پایان خواهد رسید.
در ماه های اخیر ، واشنگتن خواستار تمدید تحریم تسلیحات سازمان ملل علیه ایران شده است ، كه طبق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل منقضی خواهد شد. تصویب توافق هسته ای ایران ، که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) شناخته می شود). دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا تهدید كرده است كه به دنبال تعلیق همه اگر تلاش های خود برای گسترش تحریم تسلیحاتی شکست بخورد ، تحریم ها علیه ایران مجاز نیست.
توافق هسته ای تاریخی بین ایران و گروه 1 + 5 کشورهای – ایالات متحده ، بریتانیا ، فرانسه ، روسیه و چین به علاوه آلمان منعقد شد. در سال 2015. با این حال ، در ماه مه 2018 پرزیدنت ترامپ به طور یک جانبه کشور خود را از JCPOA خارج کرد و تحریم هایی را که علیه تهران برداشته شد مجدداً تحمیل کرد و شروع به تحریک “سخت ترین” تحریم های جدید کرد. گرچه ایالات متحده آمریکا اینگونه نیست. آنها دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس نیستند ، آنها از طریق قطعنامه شورای امنیت اقدام به تجدید ممنوعیت تسلیحات در ایران کردند – که از سال 2006/2007 لازم است – اما روسیه و چین به احتمال زیاد آن را وتو کنید
روحانی در سخنرانی در جلسه کابینه روز یکشنبه ، روحانی گفت: “پایان ممنوعیت تسلیحات [به ایران] … یکی از مهمترین دستاوردهای JCPOA است و اگر آمریکایی ها بخواهند تحویل دهند. این دستاوردها را زیر سؤال ببریم ، سایر کشورهای بزرگ می دانند واکنش ما چه خواهد بود. ”
رئیس جمهور ایران همچنین ابراز امیدواری کرد که “همه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل و هیئت دولت” آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس بین المللی انرژی هسته ای) از “آگاهی برنامه ریزی آمریكا برای این توطئه ها. ” ” ما از این نظر موفق خواهیم شد و در برابر برنامه هایی كه آمریكا برای ایران انجام داده است مقاومت خواهیم كرد. ” / p>