هرمزگان ، قطب صنعت ماهیگیری ایران

در سال های اخیر ، صنعت ماهیگیری در استان هرمزگان در جنوب ایران با شروع برنامه های بزرگ مانند قفس پیشرفت بزرگی داشته است. فرهنگ ، پرورش ماهی در استخرهای کشاورزی ، تغییر شکل زمین های ساحلی به پرورش دهندگان آبزی پروری و به ویژه تولید صنعتی مدرن ماهی و میگو.

ظرفیت تولید 113000 تن ماهی دریایی در قفس ، 50،000 هکتار زمین مناسب برای تولید میگو با امکان تولید 200000 تن در سال ، وجود مزارع پرورش ماهیان خاویاری جدید ، پرورش ماهی گرمسیری و تیلاپیا ، امکان تولید و پرورش خیار دریایی ، گیاهان دریایی ، صدف مروارید ، آرتمیا و خرچنگ دریایی بخشی از ظرفیت های پرورش آبزیان استان هرمزگان در سواحل خلیج فارس است.

صنعت ماهیگیری و پرورش آبزیان یکی از قدیمی ترین منابع درآمد ساکنان سواحل جنوبی ایران است. علاوه بر این ، استان هرمزگان سابقه طولانی در صنعت کارخانه های تولید ماهی تن و فرآوری غذاهای دریایی مانند میگو و ماهی دارد و می تواند وسیله ای برای توسعه این استان باشد.

در طی دولت فعلی (از سال 2013) ، استان هرمزگان توانست سرمایه گذاری های خارجی را به ویژه در میان کشورهای اروپایی و به ویژه نروژ در زمینه توسعه صنعت مدرن آبزی پروری جلب کند.

بندر جاسک به دلیل همجواری با دریای عرب و اقیانوس هند یکی از مراکز مهم تولید و ماهیگیری ماهی تن در جنوب کشور است. ماهیگیران در این شهر سالانه بیش از 55000 تن گونه آبزی را صید می کنند.

استان هرمزگان با 22 بندر صید و ماهیگیری سالانه بیش از 270،000 تن گونه آبزی ، دارای 30٪ بندر ماهیگیری و 36٪ صید گونه های آبزی کشور است. این آمار اهمیت فعالیت های ماهیگیری در این استان را نشان می دهد.

به طور خلاصه ، استان هرمزگان ، با خط ساحلی طولانی خود از جاسک تا پارسیان ، که بیش از هزار کیلومتر امتداد دارد ، موقعیت بی نظیری را برای فعالیت های ماهیگیری و پرورش آبزیان مانند پرورش میگو و پرورش ماهی به خود اختصاص داده است.

توجه به تکمیل زنجیره های تولید در ماهیگیری ضروری است و باید کل زنجیره تولید از تأمین ورودی ها و تجهیزات به بازارهای مصرف کننده و بازار را در نظر گرفت.

تجهیزات پرورش ماهی در دریا که یکی از فعالیتهای در حال توسعه است و با توجه به ظرفیتهای موجود در استان هرمزگان ، استفاده از م institسسات دانش بنیان و افرادی که می توانند فناوری مورد نیاز را بومی سازی کنند باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. .

علاوه بر این ، تولید و عرضه ماهی لارو و میگو نیز نیاز به توجه جدی تری دارد. و ظرفیت صادرات محصولات شیلاتی نیز یکی از مواردی است که باید به طور عملی در استان هرمزگان توسعه یابد.

IRNA فرانسوی زبان را در توییتر @ Irnafrench دنبال کنید