
ما در حال کنترل و ردیابی کلیه تحرکات منطقه خلیج فارس هستیم
دریادار حسین خانزادی ، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران ، که برای شرکت در هفتمین دوره سمپوزیوم دریایی اقیانوس هند (IONS) به ریونیون سفر کرده بود ، در جزیره با رئیس ستاد نیروی دریایی فرانسه ، دریادار پیر وندیر ، واقع در اقیانوس هند نزدیک ماداگاسکار ، در جنوب شرقی آفریقا.
دریادار خانزادی در این دیدار گفت که ایران فقط می تواند به حضور اتحادیه اروپا و کشتی های جنگی آمریکایی در نزدیکی سواحل ایران اعتراض کند.
“ما معتقدیم که چنین اقدامات امنیتی نامطلوبی (حضور نیروی دریایی آمریکا و اروپا) امنیت جمعی را تقویت نمی کند و باید به حالت تعلیق درآید”.
وی گفت ایران نمی داند چرا نیروهای ائتلاف به رهبری آمریكا در خلیج فارس و دریای عرب مستقر شده اند ، كه به گفته وی منطقه ای امن و پایدار است برخلاف خلیج عدن و تنگه باب المنداب.
خانزادی گفت: حضور نیروهای دریایی فوق منطقه در منطقه خلیج فارس را ناشی از تضعیف گفتگو بین نیروی دریایی با نفوذ می داند.
وی همچنین به فرمانده فرانسوی گفت که نیروی دریایی ارتش ایران از نزدیک بر تحرکات نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا ، از جمله کشتی های اروپایی و فرانسوی در منطقه خلیج فارس ، حتی در برد طولانی نظارت می کند. این فرمانده افزود: ایران معتقد است كه امنیت دریایی در هر منطقه جغرافیایی باید فقط توسط كشورهای منطقه تضمین شود.
دریادار وندیر گفت كه دونالد ترامپ ، رئیس جمهور پیشین آمریكا ، از همه متحدان خواست كه نیروهای دریایی را به منطقه بفرستند و ایران را تحت فشار قرار دهند ، اما فرانسه تا حدی از سیاست آمریكا دور شده است.
با این حال ، وی افزود ، کشورهای اروپایی برای تأمین امنیت منطقه مجبور شدند نیروهایی را در خلیج فارس مستقر کنند ، اما فرانسه در هیچ یک از عملیات های ایالات متحده شرکت نکرد.
وندیر گفت: فرانسه سعی کرده است به طور مستقل و بدون حمایت و اطلاعاتی که ایالات متحده ارائه می دهد تصمیم بگیرد ، افزود که نیروی دریایی فرانسه درگیری با کشورهای همسایه خلیج فارس نداشته است.
فرانسه و اروپا طرفدار برقراری امنیت بدون درگیری و تنش هستند ، افزود: نیروهای فرانسوی با ایالات متحده همکاری می کنند و همچنین آماده همکاری و همکاری با نیروی دریایی ایران هستند. p >
دریادار همچنین متعهد شد پیام ایران را به دولت فرانسه برساند و تأكید كند كه روابط بین نیروی دریایی فرانسه و ایران برای كمك به تنش در منطقه باید افزایش یابد.
ایران عضو دائمی IONS است و از سال 2018 ریاست 3 ساله خود را بر عهده دارد.
IONS یک ابتکار داوطلبانه است که هدف آن افزایش همکاری دریایی بین نیروی دریایی کشورهای ساحلی منطقه اقیانوس هند از طریق فراهم آوردن یک مجمع باز و فراگیر برای بحث در مورد مسائل دریایی مرتبط در سطح منطقه است. / p>
IONS دارای 24 عضو است ، از جمله بنگلادش ، هند ، مالدیو ، پاکستان ، سریلانکا ، ایران ، عمان ، عربستان سعودی ، امارات متحده عربی ، کنیا ، موریس ، موزامبیک ، آفریقای جنوبی ، تانزانیا ، فرانسه ، استرالیا ، اندونزی ، میانمار ، سنگاپور ، مالزی ، سیشل ، تایلند ، تیمور لست و انگلستان.
همچنین 8 ناظر وجود دارد ، به ترتیب چین ، آلمان ، ایتالیا ، ژاپن ، ماداگاسکار ، هلند ، روسیه و اسپانیا.