سند همکاری استراتژیک ایران و چین: رمزگشایی مدیرعامل ایرنا

“در این” سند “، که برخی به اشتباه آن را قرارداد خوانده اند ، دو طرف برای ترسیم نقشه در دسترس هستند. افق روابط دو جانبه برای دستیابی به یک مشارکت راهبردی جامع. “، محمدرضا نوروزپور ، مدیر عامل خبرگزاری ایرنا گفت.

“بر خلاف برخی از کشورها که تاریخ آنها پر از دخالت مخرب در امور کشورهای دیگر است ، چین و ایران دارای تاریخی پر از مشترکات فرهنگی هستند و از یک عشق ابدی به صلح و توسعه برخوردارند ، تعاملات عملی و مثمر ثمر. “، دکتر نوروز پور اضافه کرد.

“بدون تردید ، حضور چین در خاورمیانه و بنابراین ، حضور فعال آن در ایران می تواند نوید بخش جدیدی از همکاری متعادل ایران و چین در توسعه علمی ، اقتصادی ، صنعتی ، تجاری و فناوری باشد. چین با همکاری ایران با سایر کشورها منافاتی ندارد ، اما مکمل آن است. “، رئیس خبرگزاری ملی ایران تأکید کرد.

“مطمئناً توسعه روابط با چین ، به عنوان کشوری که در امور اقتصادی و نظامی به قدرتمندترین کشور جهان تبدیل می شود ، نه تنها برای ایران ، بلکه برای هر کشور در جهان یک ضرورت است. روابط دو جانبه بین ایران و چین به عنوان دو کشور متمدن یک نیاز مشترک است. “، ادامه داد این مقام ایرانی.

مدیرعامل ایرنا با تأکید بر نقش اصلی ایران در گذشته و آینده قاره آسیا خاطرنشان کرد: “اگر چین و در نتیجه آسیا دنیای آینده باشد ، ایران به عنوان یک بازیگر تاریخی و اصلی کشور جاده ابریشم ، میانبر است. ایران دارای قابلیت های منحصر به فرد و کاملی در زمینه انرژی و پیشرفت است. در زمینه توسعه پتروشیمی قابل توجه است. ایران دارای موقعیت اقتصادی-ژئوپلیتیکی ویژه ای است و از سرمایه عظیم نیروی کار جوان و نخبه بهره مند می شود که عناصر لازم برای توسعه صنایع مبتنی بر فناوری پیشرفته را تشکیل می دهند. ”

با تأکید بر جنبه متقابل مبادلات ایران و چین ، دکتر نوروزپور گفت: “بنابراین ، ایران به نوبه خود یک کشور ممتاز برای چین در زمینه توسعه است. از این نظر ، امضای این سند باید به عنوان یک گام ضروری و ضروری است. ماهیت روابط ایران و چین و ارتقا its آن تا حد ممکن یک موضوع اصلی و از اهمیت ذاتی است ، صرف نظر از شرایط سیاسی و اقتصادی دو کشور یا منطقه. ”

مدیرعامل ایرنا با رد تعصبات بی اساس رسانه ایران هراسی در مورد محتوای این سند همکاری استراتژیک ، اظهار داشت: “همکاری ایران و چین بر اساس یک چشم انداز استراتژیک و بلند مدت است که در آن منافع و منافع هر دو کشور است. درک می شوند و به دلیل نیازهای فوری و مقطعی نیستند. بنابراین ، ایجاد یک رابطه بین امضای این سند و مسائل مربوط به سیاست داخلی ، سیاست خارجی ، JCPOA یا مسائل منطقه ای و بین المللی یک اشتباه جدی و مخرب است. هرگونه سند همکاری بین ایران و سایر کشورهای جهان امکان پذیر است ؛ به شرط آنکه مقدمات لازم برای چنین کاری قبلاً انجام شده باشد. ”

“آنچه امروز بین ایران و چین اتفاق می افتد نشان دهنده عزم ، تمایل و آمادگی دو کشور در بالاترین سطوح سیاسی است. سند همکاری جامع ایران و چین جنبه های مختلفی دارد ، اما به دلایل واضح ، بعد اقتصادی آن مهم تر. هر دو طرف معتقدند که پتانسیل همکاری فراتر از شرایط فعلی است. در این تلاش شده است که منافع هر دو کشور در نظر گرفته شود. طرف ایرانی سعی کرد از تمام ظرفیت های بالقوه کشور برای بازی استفاده کند نقش مکمل در زنجیره ارزش جهانی ، به سمت تولید مشترک محصولات صنعتی با فناوری پیشرفته جهت تأمین بازارهای داخلی هر دو کشور و کشورهای ثالث حرکت کرده و در نهایت از توانایی های ایران از جمله نیروی کار جوان و ماهر استفاده کنید. ” دکتر نوروزپور گفت.

“علاوه بر این ، فضا برای به کارگیری سایر ظرفیت هایی که تاکنون فرصتی برای تحقق پیدا نکرده اند ، باز شده است. تسهیل همکاری های مالی و بانکی و گمرک ، مقررات زدایی ، تجارت آزاد در مناطق آزاد ، تقویت همکاری ها و تجارت غیرنفتی با تأکید بر دو حوزه کشاورزی و دانش ، انحصار در برخی از زمینه های همکاری ایران و چین را خواهد شکست. “، رئیس قدیمی ترین خبرگزاری ایران اضافه کرد.

“عمده همکاری ها و تعاملات تجاری و اقتصادی بین دو کشور بر اساس روش های سنتی و خارج از چارچوب سیاسی رسمی دو کشور است. امضای این سند که چینی ها آن را نوع درجه یک توصیف کرده اند این همکاری منجر به سازماندهی اکثر این همکاریها و رفع اکثر انتقادهایی خواهد شد که به نوع مبادلات سنتی ایران و چین وارد شده است. “، نتیجه گیری مدیر عامل آژانس مطبوعاتی جمهوری اسلامی ایران.

IRNA فرانسوی زبان را در توییتر @ Irnafrench دنبال کنید