“روابط دیرینه و مردم محور تهران-اسلام آباد بر اساس باورهای مشترک” (راسی)

رئیس جمهور رئسی ، در دیدار با محمود قریشی ، وزیر امور خارجه پاکستان که به تهران سفر کرد ، گفت که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان می تواند نقطه عطفی برای همه گروه ها و اقوام افغان در تلاش های آنها برای ایجاد صلح ، امنیت و ثبات باشد. در کشور.
“شکی نیست که حضور ایالات متحده در افغانستان و منطقه به امنیت منجر نمی شود. بنابراین ، کشورهای منطقه باید دست به دست هم داده و به گروه های مختلف در افغانستان برای تشکیل یک دولت فراگیر و همکاری کمک کنند. ”
رئیسی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال کمک از کشورهای منطقه برای برقراری صلح و امنیت در منطقه است ، بدون این که روی دخالت خارجی حساب کند. وی گفت: “حضور ایالات متحده و خارجی ها در منطقه نه تنها به امنیت منجر نمی شود ، بلکه مشکلات [بیشتری] را ایجاد می کند.”
وی تأکید کرد که کشورهای منطقه ، به ویژه ایران و پاکستان ، می توانند زمینه را برای اقوام و گروه های مختلف در افغانستان فراهم کنند تا با یکدیگر برای ایجاد صلح در کشور خود و تعیین سرنوشت خود همکاری کنند. مدیر اجرایی ایران گفت که پدرسالاری و نقش برادر بزرگتر در افغانستان رویکردی شکست خورده است که ایالات متحده در این کشور جنگ زده دنبال کرده است و خاطرنشان کرد که چنین رویکردی به صلح و ثبات در افغانستان نمی انجامد.
وی تصریح کرد که کشورهای همسایه فقط باید نقش تسهیل کننده ای در افغانستان داشته باشند تا بتواند یک دولت فراگیر در این کشور تشکیل دهد. قریشی به نوبه خود روابط تهران و اسلام آباد را “تاریخی” و “عمیق” خواند و مواضع مشابه دو کشور را در بسیاری از مسائل منطقه ای و بین المللی برجسته کرد.
“پاکستان به دنبال تعمیق و تقویت روابط بین دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی ، سیاسی و منطقه ای است و ما مصمم هستیم که سطح روابط خود را بیشتر ارتقا دهیم.”/ p>
قریشی همچنین دعوت عمران خان ، نخست وزیر پاکستان را به رئسی برای سفر به پاکستان منتقل کرد.
قریشی بر اهمیت همکاری و هماهنگی بین تهران و اسلام آباد برای دستیابی به ثبات و صلح پایدار در افغانستان تاکید کرد. جمهوری اسلامی ایران بازیگر اصلی تحولات منطقه ای است. بنابراین ، ما معتقدیم که با همکاری مشترک می توانیم همکاری مثبت و مفیدی برای برقراری و تقویت صلح و ثبات در منطقه ، به ویژه در افغانستان داشته باشیم. ”
قریشی بعد از ظهر پنجشنبه وارد تهران شد تا درباره آخرین تحولات افغانستان و دیگر موضوعات منطقه ای و دوجانبه بحث کند. وی بلافاصله پس از ورود با حسین امیرعبداللهیان ، همتای ایرانی خود ملاقات کرد. دیپلمات ارشد پاکستانی از طریق حساب توئیتر خود گفت که با امیرعبداللهیان در مورد امنیت منطقه و رویکرد هماهنگ برای کار در جهت امنیت ، ثبات و حل و فصل سیاسی. شامل این کشور ، بحث های طولانی داشته است.