
تهران توضیح می دهد که در اواخر پرداخت سهم خود به سازمان ملل
به گفته سرویس مطبوعاتی امور خارجه ایران ، سعید خطیب زاده افزود: “در سالهای اخیر ، جمهوری اسلامی ایران علی رغم محدودیت های اعمال شده توسط تحریم های یک جانبه آمریکا ، به طور مداوم هزینه عضویت خود در سازمان ملل را از طریق همه کانال های مالی ممکن پرداخت کرده است. ”
وی ادامه داد ، “آخرین پیشنهاد کشور ما در این زمینه پرداخت از طریق استفاده از منابع مبهم ایرانی در کره جنوبی توسط سازمان ملل با مجوز بانک مرکزی است که تحت مذاکره و هماهنگی دبیرخانه سازمان ملل متحد “.
ماده 19 منشور ملل متحد پیش بینی می کند که یک عضو سازمان ملل متحد در پرداخت معوقه خود در هزینه های سازمان ، نمی تواند در رای گیری در مجمع عمومی شرکت کند ، اگر مقدار آن حقوق عقب افتاده برابر یا بیشتر از مبلغی است که طی دو سال گذشته توسط وی پرداخت شده است.
اگر مجمع عمومی تشخیص دهد که عدم موفقیت ناشی از شرایط خارج از اختیار او است ، ممکن است به این عضو اجازه شرکت در رأی گیری را بدهد.
از تاریخ 13 ژانویه 2021 ، ده کشور عضو در پرداخت کمک های خود به معنای ماده 19 منشور سازمان ملل متحد معوقه دارند ، یعنی: کومور ، کنگو ، ایران ، لیبی ، نیجر ، جمهوری آفریقای مرکزی ، سائوتومه و پرینسیپ ، سومالی ، سودان جنوبی و زیمبابوه.
در این نامه دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید ایران بیشترین بدهی را به سازمان ملل متحد با 16،251،298 دلار و نیجر با 7000 $ کمترین بدهکار است.
ایرنا را در توییتر @ Irnafrench دنبال کنید
9468 **