ایران و روسیه درباره ازسرگیری مذاکرات در وین درباره توافق هسته ای گفتگو می کنند

میخائیل اولیانوف ، سفیر روسیه در سازمان بین المللی در وین در روز سه شنبه در صفحه توییتر خود اعلام کرد که با کاظم غریب آبادی ، همتای ایرانی خود ملاقات کرده است. وی گفت که دو طرف در مورد ازسرگیری مذاکرات درباره راه اندازی مجدد توافق با ایران ، که به طور رسمی اقدام جامع مشترک (برجام) نامیده می شود ، که از زمان خروج یکجانبه آمریکا در ماه مه 2018 در بحران به سر می برد ، و همچنین موضوعاتی که در دستور کار قرار دارد ، بحث کردند. آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ، نهاد مسئول نظارت بر جنبه های فنی اجرای توافقنامه.
برجام در سال 2015 بین ایران و شش قدرت جهانی از جمله ایالات متحده ، بریتانیا ، فرانسه ، آلمان ، روسیه و چین منعقد شد. با این حال ، این توافق توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2018 علیرغم رعایت کامل ایران از تعهدات قراردادی آن از آوریل ، دیگر امضاکنندگان برجام مذاکرات رو در رو در پایتخت اتریش با هدف بازگرداندن ایالات متحده به پایبندی و بازگرداندن توافق در مسیر صحیح داشته اند.
تا کنون ، شش دور مذاکره در وین انجام شده است که پس از آن ، به گفته شرکت کنندگان ، “پیشرفت چشمگیری” در مذاکرات “سازنده” و “حرفه ای” حاصل شده است. با این حال ، اختلاف نظرها در مورد تعدادی از موضوعات ، از جمله نحوه ترتیب دادن به لغو تحریم های آمریکا ، همچنان پابرجا بود ، در حالی که تهران استدلال می کرد که از آنجا که واشنگتن طرفی بود که مفاد توافق را نقض کرد ، باید اولین گام را برای احترام به توافق بردارد و آن را لغو کند. تحریم های یکجانبه آن.
پس از آخرین دور مذاکرات وین ، عباس عراقچی مذاکره کننده هسته ای ایران گفت جلسه بعدی باید منتظر بماند تا ابراهیم رئاسی رئیس جمهور منتخب جدید ایران در اوایل ماه اوت روی کار بیاید. مذاکره کننده ارشد روسیه در 9 اوت گفت که دور بعدی مذاکرات وین “چند هفته دیگر” و “به محض آماده شدن طرف ایرانی” آغاز می شود. در همان روز ، راسی با همتای فرانسوی خود ، امانوئل مکرون ، در مورد این واقعیت که حقوق ملت ایران باید در هرگونه مذاکره تضمین شود و منافع آن رعایت شود ، گفتگوی تلفنی داشت.